Skip to Main Content
e-kniha

Řešení vývoje elektrických systémů

Moderní výrobky obvykle obsahují velké množství elektroniky. Je tedy nezbytné, aby mechanické a elektrické komponenty společně vytvářely jeden celek. Jak to ale zajistit, pokud nejsou vývojové týmy propojeny? Jak zajistit, aby efektivně spolupracovaly nad řešením identifikovaného dílčího problému s návrhem?Je nutné, aby docházelo k neustálé výměně informací mezi mechanickou a elektro konstrukcí. Tato úzká komunikace je nezbytným předpokladem pro úspěšné dokončení vývoje výrobku.

Elektrické systémy jsou klíčovou součástí moderních výrobků

V moderních výrobcích má implementace elektrických komponent často zásadní význam pro jejich úspěšné fungování – zabudované elektronické systémy, společně s příslušným řídícím software, tvoří jejich „nervový systém“. Kontrolují odezvy výrobků na změny pracovního zatížení nebo vnějších podmínek, a navíc umožňují jejich propojování v rámci koncepce IoT.Pokud jsou elektrické systémy špatně navrženy a špatně vyrobeny, mohou být nespolehlivé, nebezpečné pro lidský život, mohou ohrozit majetek a jsou zdrojem nikdy nekončících problémů. Nezajistíte odpovídající odvod tepla, řídící jednotka se bude přehřívat a povede to k výpadkům. Zvolíte malou šířku přenosového pásma datové sběrnice, bude docházet ke ztrátám datových paketů, což znemožní řízení systému anebo jeho připojení k IoT.Moderní výrobky bez kvalitních elektrických systémů zkrátka nefungují.

Čemu se v tomto nejnovějším eBooku věnujeme?

  • Proč je elektro konstrukce při vývoji moderních výrobků tak důležitá?
  • Kolaborativní a iterativní procesy navrhování pro elektro design.
  • Běžné postupy a možné problémy při práci na elektromechanickém návrhu.
  • Doporučené postupy pro podporu vývoje produktů založených na spolupráci.

ECAD-MCAD spolupráce

Solid Edge vám pomůže vyřešit problémy s elektromechanickým designem pomocí specializovaného softwarového řešení pro elektro design - umožňující skutečnou spolupráci při společném návrhu napříč elektrickými a mechanickými doménami. Na základě špičkové technologie společnosti Mentor Graphics, firmy Siemens, jsou naše výrobky spolehlivé a prověřené zákazníky po celém světě.Vyplňte formulář a stáhněte si eBook ještě dnes!

Sdílení